Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LOL

Friss topikok

  • sepu (törölt): ..tetszik... (2008.11.28. 08:21) Zene...
  • ms green: nos, épp a keresés a lényeg, nem is igazán az, amit keresünk. a dobozos dolog meg nagyon tetszik, ... (2008.11.24. 23:17) keresés
  • SEPU: Helyes!!!!!! ;) (2008.11.17. 18:19) na...
  • exer: Használd egészséggel ^^ (2008.10.30. 00:26) bla....bla...bla
  • angihej: Szerintem a gólyanapból bőven elég a nap is XD sőt... (2008.09.28. 21:34) Gólyaság, miegymás

Blamerika...bla...bla

2007.09.30. 23:06 | edraven | Szólj hozzá!

Címkék: agymenet

    Ma volt szerencsém belenézni egy késői vacsora közben az Armagedon című „nagyszerű” filmalkotásba. Ez egy szintén amolyan „nézzünk le mindenki mást aki nem amerikai” jellegű film. Gondoljunk csak bele. Megint csak Amerika az az ország melynek meg kell mentenie a világot mert senki más nem lehet képes rá csak ők. Kicsit már unalmas a dolog, ahogy a filmjeiken keresztül próbálják mutogatni felsőbbrendűségüket. Ha valaki nem ért ezzel egyet nézzen meg pár amcsi filmet és rá fog jönni, hogy mindenhol vannak érdekes dolgok a filmjeikben.


    Az Armagedon-ban több érdekességet is kiszúrtam, amíg betoltam a kajám. A legelső, mely az amerikaiaknak szánt amolyan vakítás. Jönnek a fúrómunkások és majdd ők megmentenek mindenkit. Mert ugye egy ilyen amerikai munkás természetesen teljesen megfelel egészségügyileg arra, hogy az űrbe lőjék. A második rém vicces dolog pedig nem más mint az amcsi elnök beszéde az emberekhez. Ugye ez már csak természetes, hogy ha a világ veszélybe kerül akkor minden egyes emberi egyed az amerikai elnökbeszédét fogja figyelemmel kísérni. Persze amikor megy a beszéd, akkor Amerikán kívül a világ összes országában sok ember kuporog kis tv-k mellet vagy egy rádió mellet, vagy éppen a mezőn a birkák között. Természetesen ez köztudott tény, hogy hozzájuk képest mindenki le van maradva.


    Lehet kicsit túlzónak hat, de valójában nem az. Az amerikai társadalom remekül nevelhető a tv-n keresztül, mint ahogyan lassan mi is, mert ugye nekünk is feltétlenül muszáj elbutulnunk. Mert ha megnézünk egy-két más típusú amcsi „alkotást” akkor egyéb dolgokra is fény derülhet. Nézzétek meg Speedy Gonzales-t. A legjobb példa a minimális rasszizmusra. Mit lát egy amerikai gyerek amikor Bolondos Dallamok -at néz? Azt, hogy a mexikói egér kaját lop, mert ő és a fal árnyékában heverésző kövér semmittevő haverjai éheznek. Ez a figura akkor született amikor még voltak ilyen-olyan gondjaik a mexikóiakkal. De sebaj. Mit lát tehát egy gyerek, és mit tanul meg először? Nem mást, minthogy a mexikói lop és nem szeret dolgozni.


    Azért vannak persze jó dolgok is Amerikában. Például itt alakult ki a jazz és sok egyéb kellemes zene. Az ilyen dolgokat természetesen muszáj elismernem, csak néha már kicsit elegem van abból, hogy lenézik a világ összes többi országát. Az meg már csak egy külön vicc, hogy a legjobban ők szennyezik a környezetet. Persze ezt a legkönnyebb módon kerülik ki. Egyszerűen nem hajlandóak megnézni az ilyen témájú jelentéseket. Amit nem tudok az nem fáj. Szánalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://braincream.blog.hu/api/trackback/id/tr80181938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása