Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LOL

Friss topikok

  • sepu (törölt): ..tetszik... (2008.11.28. 08:21) Zene...
  • ms green: nos, épp a keresés a lényeg, nem is igazán az, amit keresünk. a dobozos dolog meg nagyon tetszik, ... (2008.11.24. 23:17) keresés
  • SEPU: Helyes!!!!!! ;) (2008.11.17. 18:19) na...
  • exer: Használd egészséggel ^^ (2008.10.30. 00:26) bla....bla...bla
  • angihej: Szerintem a gólyanapból bőven elég a nap is XD sőt... (2008.09.28. 21:34) Gólyaság, miegymás

Régi betegség....beteg régi vinyó....

2007.09.29. 13:56 | edraven | 2 komment

    Amire megkedvelem a blog írást lehet kicsit szüneteltetnem kell. Ennek semmilyen lelki oka nincs, csak egyszerűen haldoklik a gépem. Pontosabban nem az egész gép, csak a winchester. Mivel ciripelő hangot adott bekapcsolásnál és nem akart felpörögni. Ez semmiképpen sem mondható kellemes dolognak. Most, emiatt kicsit mérges vagyok. Sebaj, hamarosan jön majd a fájdalmas beletörődés. Belefér végül is a dologba.


    Lassan egy éve már, hogy átestem egy műtéten. Sosem voltam betegeskedő gyerek, megfázni is csak nagyon ritkán fáztam meg. Egy reggel mégis rosszul lettem. Felültem az ágyamban és úgy éreztem mintha mellbe rúgtak volna. A bal mellkasom fájt mint az állat, és nem kaptam levegőt. Erre elég rendesen ráparáztam.... ugye ilyenkor lehet valaki akármilyen erős jellem vagy higgadt, ilyenkor elveszti a kontrollt és rátör a halálfélelem. Ebből persze kiderül.... engem is elkapott a dolog. Szóltam is a muteromnak, hogy hívjon egy dokit vagy valami. Erre ő: -Nem kell az nem szoktál te beteg lenni, tornázz egy kicsit vagy valami és majd elmúlik.... Egy órán át kellet neki könyörögnöm, hogy hívja fel a körzeti orvost... Persze a doki meg rinyált, hogy tele a rendelője. Mindenesetre 15 perc múlva megérkezett. Megvizsgált, majd mentőt hívott.


    Korházban rögtön vérvétel, majd röntgen. Légmellem lett, vagy más néven pneumothorax, röviden ptx. a bal tüdőm egy része összeesett. Ez elég kellemetlen egy olyan embernek aki mindig is büszke volt arra, hogy nem szokott beteg lenni. Kaptam két érzéstelenítőt a bal oldalamba, majd kaptam két kellemesnek éppen nem mondható csövet az oldalamba, melyeket vákumra kötöttek. Ez szívta vissza a tüdőmet a helyére. Mondhatom rém szar egy érzés tud lenni. utána persze bekerültem egy szobába 4 ember társaságába. Itt megjegyezném, hogy az ellátásom és minden teljesen jól ment, nem vot semmilyen kellemetlen tapasztalatom ilyen téren. Mindenesetre kiderült, hogy ilyen problémája rengeteg fiatalnak van, főleg vékony és magas férfiak esetében 20-30 éves kor között. Ezt okozhatja baleset ami érthető és megmagyarázható, illetve spontán mint az én esetemben is, ami kicsit rejtélyes a dokik körében is.


    Amikor bent voltam, volt ott egy 15 éves srác is ugyanilyen problémával, neki akkor már másodjára volt ptx-e és megműtötték vele. Ami viszont az egészben a legrosszabb volt a srácnál az a családjának a hozzáállása. Természetesen miután kiengedtek, egy hét múlva visszakerültem és engem is megműtöttek A lényeg viszont, hogy én felgyógyultam, köszönhetően a kedvesemnek, családomnak és a barátaimnak. Viszont a srácnak szinte semmit nem akartak engedni a szülei. Miután megtanultam magamat lekötni a vákumról, hogy sétálhassak, zuhany meg ilyesmi, néha beugrottam hozzá dumálni. Az eső után is nagyon óvták és nem hagytak neki csinálni semmit. Ez a szülők szempontjából érthető, mert féltik a gyereküket, viszont rosszat is tettek vele azzal, hogy nem erősödött vissza, vagy hogy hamarabb kijött volna rajta, hogy műtétet igényel és rég túl lehetett volna rajta. Nekem is a legrosszabb az volt amikor a második után hazakerültem. Lelkileg nagyon nehéz ebből kimászni. Az ember ilyenkor mindig attól fél, hogy bármikor megtörténhet, illetve ugye még igen nagy fájdalmai is vannak néha.


    Mindenesetre én küzdöttem és hajtottam magam. Persze nem túlerőltetve mert az igen veszélyes lett volna, csak egy kicsikével mindig többet mint amennyit bírok. Elkezdtem sportolni is aktívan amikor jobban lettem, illetve vitaminokat is szedni stb... Mostanra elmondhatom, hogy jobban vagyok mint előtte voltam. Ez szerintem mindenképpen jó teljesítménynek mondható.


    Hogy ezt az esetet pontosan miért írtam le éppen most? Valójában nem tudom... Ez most csak úgy kikívánkozott belőlem. Viszont ha esetleg majd egyszer valaki olyan is olvassa, akivel szintén megtörtént és felépülés alatt van, remélem sikerül egy kis lelket öntenem bele, vagy csak pozitív példaként megmutatni, hogy ki lehet ebből is mászni, ha elszánod magad és nem adod fel. Remélem hamarosan megint tudok majd új bejegyzést írni, egy sikeres vinyó csere után. A csodában ugye nem bízok, hogy esetleg majd regenerálódik mint Rozsomák az X-men-ben. :D

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://braincream.blog.hu/api/trackback/id/tr86180580

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Múlandó porhüvely | exerblog 2008.02.27. 01:18:06

[...] Írt Edraven egy postot, részben egy elmúlt kórságával kapcsolatban.[...]

Trackback: exerblog 2007.09.29. 16:12:24

Múlandó porhüvelyÍrt Endraven egy postot, részben egy elmúlt kórságával kapcsolatban. Megnéztem, és elgondolkodtam. Mert milyen gusztustalan, mikor az ember szembesül saját testének múlandóságával. Szerencsémre nekem még semmi “komoly” bajo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SEPU 2008.01.16. 23:43:28

Brrrr,kórházban lenni rossz, onnan "kórházasként"hazajönni még rosszabb.Előre kell nézni, ahogy te teszed.A cigiért meg nem kár,az tuti!Egészségtelen, állati nagy ipar áll mögötte és szokás szerint, csak egy- két ember jár jól/na meg az állam, de az is egy-két ember/.Szóval te kihúztad magad ebből és ez jó!

baromdoboz 2008.06.23. 04:15:37

Nekem is volt ilyen szarom. Mindkét oldalon. És rettentő nagy szopás volt, ahogy leírtad. Teljes mértékben együtt tudok veled érezni.
süti beállítások módosítása